Iskolánk

Szülőknek

Események

Pályázatok

2017-06-20 09:44

Múlttal a jelenben

A Nemzeti Tehetségsegítő Program által meghirdetett nyertes pályázatunk, a „Múlttal a jelenben” lezárult. Segítségével remek programokon vehettünk részt, csodálatos élményekkel gazdagodtunk.

Az iskolában 60 órán foglalkoztunk szakköri formában a népi díszítőművészettel, néptánccal, népdallal és olyan tárgyak, játékok készítésével, melyeket régen a falusi gyerekek is készíthettek. Rájöttünk, hogy ezek a tevékenységek a mai életünknek is részei lehetnek. Játszottunk, kézműveskedtünk és jókat nevettünk a hímzésünkön, ami valóban nagy kihívást jelentett.

Kétszer jártunk Boldogon. Meglátogattuk a helyi tájházat, majd később találkoztunk a népdalkör tagjaival és megismerkedtünk a híres boldogi fehér-és lyukhímzéssel.

Novemberben a Nemzeti Táncszínház előadása nyújtott felejthetetlen élményt A Tenkes kapitánya című fergeteges előadásával.

Márciusban ismét Budapesten jártunk, ahol először a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásán vettünk részt, majd ismét a táncszínház előadásában a Sárkánymese című előadást néztük meg.

Márciusban egy szombat délelőttöt töltöttünk Rózsaszentmártonban. Itt a kosárfonás és a fazekasság művészetét próbáltuk elsajátítani.

Végezetül a tanév végén ismét Boldogra utaztunk. A Berecz Antal Általános Iskolában töltöttünk egy jó hangulatú délutánt. Érdekes előadást hallgattunk meg a vízhasználat és a tisztálkodási szokások változásáról. Megtudtuk, hogy a faluban még élnek a néphagyományok, melyeket az iskolások tovább ápolnak, sőt ezekkel versenyeken is részt vesznek.

Sajnos a program véget ért. Végezetül az utolsó képekkel búcsúzunk az iskola közösségétől.

A program folyamán készült fotókat itt lehet megnézni.


Címkék (1 db):

Zene

Mai napon történt

december 11. : A mai napra nincs érdekesség.

Eseménynaptár

Tanulóink munkái

Egészségnap

További képek >>

Galéria

2015.06.12. Ballagás

További képek >>