Iskolánk

Szülőknek

Események

Pályázatok

Szakkörök

Ebben a tanévben is elindult a papírfonó szakkör Vigné Kati néni és Bakosné Valika néni vezetésével. Két csoportban dolgoznak az ügyes kezű, kreatív gyerekek. A haladó csoport első munkája a képen látható mandala, mely az emeleti folyosó állandó dekorációjává vált.

 A Mi virágunk - a Mi világunk

Készítették a papírfonó szakkör tagjai:

Helle Fanni, Fukalyek Ramóna, Fehér Dorka, Nagy Liliána, Barna Petra, Baranyi Roxána

2017.

 

 

Az idei tanévtől új szakkörrel bővült a művészeti csoport színpalettája.

Vig Zoltán Péterné és Bakosné Varga Valéria vezetésével papírfonó szakkör indult. A 3-6. osztályos alkotni vágyó tanulók hetente találkozhatnak egyszerűbb és nehezebb formákkal, melyek elkészítése kreativitásukat, kitartásukat, figyelmüket, kézügyességüket fejleszti.

Az iskola emeleti tárolóiban már láthatók az eddig elkészült tárgyak, a márciusi iskolanyitogatóra pedig kiállítással készülünk.

A szakkörön készült fotók itt találhatók.


 

 

 

Az alkotás öröme - Képzőművész tehetségek gondozása a Kodályban

Mindenkiben ott él az alkotás vágya, hogy valami szépet és maradandót hozzunk létre. A semmiből, valami új és érdekes dolog létrehozása, a hagyományostól eltérő ötletek kitalálása , alkotó kikapcsolódást biztosít a gyermekek számára. Célom a kreativitás a problémafelismerő és megoldó képesség a képzelet a képi gondolkodás, az ízlés, a nyitottság, az empátia az érzelmi élet gazdagítása. Mindeközben őszinte és alkotó közösséget, baráti hangulatot igyekszem biztosítani.

A program vázlata: Leonardo és kora Mit tanulhatunk a reneszánsz művészeitől? Kik voltak ennek az izgalmas kornak az alkotói? Megismerkedünk a futurizmussal és ellessük Matisse festészeti titkait. Főleg rajzolás, festés, kavicsfestészet, papírmasé, monotípia, kerámia tárgyak egyszerű-nagyszerűen, csuhémunkák, figurák tárgyak, díszek; gipszfaragás, anyag, eszköz ismeret. A képi ábrázolás. Kiállítás szervezése.

Tervezett alkalmak száma, időtartama: Heti egy alkalom hétfő 8-9. óra

A tevékenység kimenete: A gyerekek megismernek új kézműves technikákat, az alkotás örömét. Megtanulják, hogy a saját kezűleg készült, egyszerű tárgyakkal is okozhatnak örömet másoknak és önmaguknak, hogy sok mindenre használhatják a kezüket és a fantáziájukat. Elsajátítják az igényes munkavégzés lépéseit.

A szakkör megálmodója. Karácsonyné Hajdusek Zsuzsanna rajz tanár

A szakkört támogatja a Kodály Zoltán Iskolai alapítvány.

 

A szülőknek 3. osztály végén kell dönteni arról, hogy gyermekük mely idegen nyelvet tanulja 4. osztálytól. Ebben a választásban nyújtanak segítséget az alsó tagozaton induló nyelvi előkészítő szakkörök, amelyek játékos formában ismeretetik meg a gyermekekkel az idegen nyelvet.

 

Angol nyelvi szakkör: 3. osztály - péntek 5. óra

Német nyelvi szakkör: 3. osztály - péntek 5. óra

 

Tartásjavító torna: hétfő 14.45-15.30   tornaterem

                            csütörtök 14.45-15.30   néptáncterem

Zene

Mai napon történt

november 17. : A mai napra nincs érdekesség.

Eseménynaptár

Tanulóink munkái

2017. 03. 14.

További képek >>

Galéria

Madárvédelem 2013.03.26.

További képek >>